Descriere
Cum alegi stabilizatorul de tensiune potrivit ?
Multe aparate electrice au parametrii de consum sensibili, din aceasta cauza intervine necesitatea achizitionarii unui stabilizator de tensiune, pentru ca tensiunea de la retea poate sa varieze intr-un spectru foarte larg de valori.
Urmarea oscilatiei de tensiune este ca echipamentele electrice din locuinta nu functioneaza asa cum te-ai astepta, sunt in conditii critice si, mai devreme sau mai tarziu, se vor defecta. Stabilizatorul automatizat de tensiune electrica este special conceput pentru reglarea voltajului si pentru protectia echipamentelor impotriva varfurilor de curent. Exista mai multe tipuri de stabilizatoare, realizate pentru a veni in intampinarea nevoilor de ordin tehnic si financiar ale consumatorului casnic.
Urmarea oscilatiei de tensiune echipamentele electrice nu functioneaza asa cum te-ai astepta, sunt in conditii critice si, mai devreme sau mai tarziu, se vor defecta. Stabilizatorul automat de tensiune este special conceput pentru reglarea voltajului si pentru protectia echipamentelor impotriva varfurilor de curent. Exista mai multe tipuri de stabilizatoare, realizate pentru a veni in intampinarea nevoilor de ordin tehnic si financiar ale consumatorului casnic.
Cum calculezi necesarul de energie
Pentru a putea face cea mai buna alegere, atunci cand vine vorba de achizitionarea unui stabilizator de tensiune, este absolut necesara calcularea curentului electric consumat, in total, de un anumit tip de echipament electric.
Trebuie sa tineti cont ca pe eticheta aparatului dvs. producatorul trece consumul mediu, care in realitate e ceva mai mare, cam ca la conssumul de carburant la masini !
Puterea activa este intotdeauna calculata in wati (W), in timp ce totalul este calculat in volt amperi (VA).
De exemplu, pentru un dispozitiv care contine un motor electric, pentru electronicele si aparatele electrice din casa, puterea activa este, de cele mai multe ori, masurata in watti si COS (adica raportul dintre puterea activa si cea aparenta, COS neputand avea valori mai mari decat intre 0 si -1, deci acesta nu este pe lista grijilor consumatorilor). Pentru a calcula totalul de consum in VA – volt amperi, vei avea nevoie de puterea activa in watti, impartita la COS. Daca, de exemplu, ai un aparat pe care scrie 600 de watti si COS este de 0.6, consumul total de energie electrica va fi de 600/0.6, adica de 1000 VA.
Recomandabil este ca, in momentul alegerii stabilizatorului, acesta sa fie cu minim 20% mai mare, in ceea ce priveste consumul total.
In momentul de fata, exista pe piata un numar foarte mare de branduri de stabilizatoare, din care poti alege, mai jos aveti cateva zeci de modele:
Stabilizatoare de tensiune ieftine calitate garantata
Detalii produs
Produse similare

















