220v la 110v

Utilizarea aparatelor alimentate la 110v în țările cu tensiune 220v la priza
Ați cumpărat vreodată un produs electric străin?
Un prieten a spus că oala electrica pe care a cumpărato din Japonia nu poate fi folosit acasă. De fapt, nu numai oala electrica japoneza pentru orez, aparatele de cafea, cuptoarele și alte aparate din Statele Unite nu sunt ușor de utilizat acasă.


Acest lucru se datorează faptului că multe țări utilizează 220V AC, în timp ce Japonia utilizează 100V AC, iar SUA utilizează o priză de 110V AC. Aparatele electrice din aceste țări sunt proiectate pentru a se adapta la nivelul de tensiune locală. Este posibil ca aparatele electrice cu tensiuni nominale ridicate să nu funcționeze atunci când sunt conectate la o sursă de energie de joasă tensiune. Dacă o tensiune nominală mică este introdusă într-o sursă de alimentare de înaltă tensiune, aparatul poate fi ars.
Cu alte cuvinte, dacă un aparat electric original japonez este utilizat direct sub 220v, acesta e va arde. În special, pentru cipul inteligent sensibil la tensiune și curent, acesta va fi ușor de ars și greu de reparat și înlocuit, costul poate fi foarte mare.

Singura soluție este de a convertorul de teniune sau tranformator de la 220V în 110V. Unii oameni ar putea crede că convertirea tensiunii este foarte simplă? O mufă de călătorie poate face treaba! De fapt, nu se poate. Puterea obișnuită a conectorului de conversie este de numai 60W, dar puterea aparatelor de uz casnic este, în general, mult mai mare, cum ar fi oala electrica pentru orez este de cel puțin 600W, cea mai frecventă este de 1000W-1500W.

De fapt, tensiunile standard actuale de schimb civil global sunt două:
Regiune 220V (220 ~ 240V): China, Marea Britanie, Germania, Australia, Singapore și peste 120 de țări și regiuni
Regiune 110V (100 ~ 130V): Statele Unite, Canada, Japonia, China Taiwan și mai mult de 30 de țări și regiuni

Cumpărând aparate electrice din străinătate, trebuie mai întâi să ne gândim dacă pot fi utilizate. Dacă nu, atunci trebuie să folosiți convertorul de tensiune pentru ca aparatul să funcționeze corect.
Convertor de tensiune
Î: De ce există atât de multe niveluri de tensiune diferite? 
R: La sfârșitul secolului al XIX-lea, Statele Unite au preluat conducerea în adoptarea specificației de tensiune de 110V și au construit rețeaua standard de 110V / 60Hz. În curând, Europa a introdus tehnologia de transmisie a curentului alternativ. Dar, tensiunea de 110V este prea mică, pierderea de transmisie este prea mare, pentru a îmbunătăți această situație, Europa utilizeaza tensiunea de 220V. Așadar, țările europene utilizează forma standardelor de rețea AC de 220V / 50Hz.
Sistemul industrial al fiecărei țări a fost format de mai bine de 100 de ani și nu poate fi o revizuire unitară subversivă.

Î: Frecvența de 50Hz și 60Hz este diferită. Au efect asupra utilizării aparatului?
R: Pentru aparatele electrocasnice generale, sub aceeași tensiune, după accesul la energie electrică, 50Hz este mai mic de 60Hz, dar nu va provoca un impact prea mare, puteți utiliza aparatele în mod normal.


220v to 110v, 230v to 110v, 240v to 110v convertoarele de tensiune nu convertesc 50Hz la 60Hz sau 60Hz la 50Hz